lauantai 11. kesäkuuta 2016

Ensimmäinen EUkko maailmalle!

Ensimmäisenä EUkoista maailmalle lähden minä, Pirita, ja suuntaan kulkuni Italiaan ihanaan Toscanaan ja sen pääkaupunkiin Firenzeen. Kouluni on nimeltään Europass, ja se on profiloitunut kielikouluksi, vaikka opettaa tosin paljon muutakin! Valitsin runsaasta koulutustarjonnasta täydennyskoulutukseni aiheeksi videoiden tekemisen ja käyttämisen opetuksen tukena.

Olen kiinnostunut oppimaan lisää kuvaamisesta ja editoinnista. Toki suoritan tässä samalla pientä, salaista job shadowing -jaksoa, koska olen kiinnostunut siitä, miten paikallinen opettaja opettaa aihettaan ja mitä ohjelmia ja laitteita hän käyttää. Olen työssäni Mediapajassa itsekin opettanut animaatioiden tekemisestä, mutta en ole koskaan käynyt aiheeseen yhtään kurssia!

Italia tuli ikään kuin kaupan päälle pyytämättä ja yllättäen. Valitsin tarpeitani parhaiten vastaavan kurssin ja se oli Italiassa. En ole aiemmin maassa käynyt! Mukavaa :)

Tällä hetkellä istun junassa kohti Tikkurilaa, josta matka jatkuu Hki-Vantaa lentokentälle. Sieltä ensin Amsterdamiin, jossa palloilen pari tuntia odotellen Firenzen konetta. Perillä kohteessa ollaan paikallista aikaa kello 19.30. Kurssi alkaa heti maanantaiaamuna kello 09.00.

Kotiväkeä on matkaan valmisteltu henkisesti jo pidemmän aikaa. Suurin narina syntyi siitä, miksi he eivät pääse mukaan. Tapanani on ollut tehdä työmatkojeni ajaksi, ja muille omille reissuilleni, lapsille kalenterin, josta voi laskea päiviä äidin paluuseen. Tässä Firenzen kalenteri:


Jäin miettimään, onko tuo sunnuntain merkki risti vai plussa vai mikä? :) Aika kuitenkin tuppaa kulumaan äkkiä. Olen kuulemma lasteni mielestä tästä Firenzen reissusta heille pystyssä yhden päivä Tukholmassa laivaristeilyn :) Juna-asemalle lapset jäivät pohtimaan, mitähän tuliaisia mahtavat saada! Mitähän tuliaisia mahdan itse saada matkaltani?


1 kommentti:

  1. Hyvää matkaa, Pirita! 😊 Tuskin maltan odottaa että saan kuulla reissukokemuksistasi!

    VastaaPoista