maanantai 13. kesäkuuta 2016

Eka koulupäivä Firenzessä

Matkustaminen meni hyvin. Ainut ryppy sattui juuri Firenzen yllä, kun lentokone joutui tekemään ylimääräisiä kaarteluita voimakkaan tuulen vuoksi ja sen takia emme laskeutuneet ajoissa. Nou ressi. Hyvin tämä peltipurkki toi perille.


Majoitun Europass-koulun kautta vuokraamaani asuntoon. Asunnon vuokraaja tuli perheineen minua vastaan Firenzen pikkuiselle Peretola-lentokentälle. Sain siis ilmaisen kyydin kämpille. Ihanaa! Asunto on ihan ok. Ei Hiltonin hotellien tasoa, mutta kyllä tämä aina kotiolot voittaa. Koska majoitus on niin edullinen, en valita täällä mistään. Minulla on oma huone parvekkeella (josta näkyy naapuritalon seinä) ja jopa kaksi sänkyä, joista voi valita, kummassa nukkuu. Täällä on ilmainen wifi! Samassa asunnossa on kaksi muutakin vuokrakämppää sekä iso olkkari ja kaksi kylppäriä. Pyykkiäkin voi pestä jos haluaa roikottaa vaatteitaan narulla kadun yläpuolella. Toisessa asunnon vuokrakämpässä asuu espanjalainen tyttö poikakaverinsa kanssa ja toisessa on kreikkalainen herrasmies, Pamos, joka osallistuu samalle kurssille kanssani. Yes!

Tänä aamulla lähdimme ajoissa Pamoksen kanssa seikkailemaan kohti koulua. Reippaina päätimme ottaa bussin. Bussikuski ei huolinut kolikoitamme, joten tulipa ajeltua pummilla sitten teinivuosien. Tässä kohti mainittakoon, että löysimme Pamoksen kanssa myöhemmin bussilippuja ja ostimme ne ihan rahalla. Koulu on todella kauniissa vanhassa rakennuksessa. En ole kyllä täällä rumia rakennuksia vielä nähnytkään.

Meitä kurssilaisia on kahdeksan. Meitä on yhteensä jopa viisi suomalaista! Heistä kaksi on kieltenopettajaa Helsingin The English School -nimisestä yksityiskoulusta, kolmas on kieltenopettaja Joensuusta ja neljäs historianopettaja Tervakoskelta. Minä edustan Lapuaa. Pamos tuli Kreikasta, Kyproksen saarelta, ja on englannin opettaja. Johannes on kieltenopettaja hänkin ja tulee Saksasta. Lisäksi porukassa on Turkin Ankarasta saapunut Ümak, joka on opettaa valokuvausta. Opettajinamme toimivat italialaiset tehotytöt Tatiana ja Ilaria.

Ensimmäinen kurssipäivä meni tutustuessa toisiimme ja teemasta keskustellen. Kävimme läpi omia kokemuksiamme videoiden käyttämisestä opetuksessa. Mikä toimii ja mikä ei? Lisäksi aloimme jo vähän mutustella tehtäväämme eli videon tekemistä tällä porukalla. Ensimmäinen päivä ajoi ohi todella nopeasti. Huomenna jatketaan.

Tuntien jälkeen kävimme porukalla syömässä. Tässä aito home made lasange, josta Karvinen olisi kateellinen.Sitten minä ja Pamos kiersimme kevyen iltalenkin. Museoihin menemme joku toinen päivä. Useimmat museot kun ovat maanantaisin suljettu. Tässä kuvia. Rakennukset ovat niin valtavia, että koko laajakuva ei mahdu kännykkäni näytölle, joten hakekaa vaikka Googlella parempia kuvia :)Ja minä luulin,että River Lapuassa on törkiän likaista vettä :D :D :DTämä oli hauska :) Kuinka monen ortodoksikirkon pihalla kasvaa palmuja?

Ja vähän ostelin..... Nämä olivat kaupassa nimeltä Pylones. Taitaa olla alunperin pariisilainen putiikki, mutta eipä ole jälleenmyyjää Lapualla. Nurmelle tiedoksi, että kaikki maksoi euron ja olivat -50% ja kaksi sai kolmen hinnalla. Siinä on sakset, raastinrauta, pullonavaaja ja jätskikauha. Nurmelle edelleen tiedoksi, että tuon neidon helmaan ei raaputeta rapaasta porkkanaa, vaan se on koriste-esine köökissäni. Muita voi käyttää. Nätisti :)
1 kommentti:

  1. Brava Pirita! Hyvin alkaa EUkkojen liikkuvuus, innolla odotetaan lisää kuulumisia!

    VastaaPoista