lauantai 14. lokakuuta 2017

Barcelonan kurssi Improving School Management

Matka Barcelonaan on alkanut!

Varhainen aamiainen Helsinki -Vantaan lentokentällä klo 4.30.


Airinko nousi Sveitsin yllä ja Barcelonassa on aurinkoinen ja lämmin sää.


Pitihän sitä Lapuan kansalaisopiston virallisen Katalonian reportterin käydä katsastamassa, miltä Plaza Cataylonilla näyttää. Rauhallista, paljon puluja, vähän ihmisiä ja jokunen poliisi. Espanjan pankin katolla liehuvat Espanjan, Katalonian ja EU:n liput sulassa sovussa. Mitä uutta tuokaan huominen. No ainakin kurssi alkaa!

Viihtyisä hotelli sijaitsi aivan lähellä kurssipaikkaa Gracian kaupunginosassa. Lähellä oli myös iso kauppahalli.
Tiistaina kurssin jälkeen päätin lähteä käymään Park Guellissa mutta koska minulle ei ollut lippua ostettuna patsaspuistoon jouduin tyytymään vain maisemien ihailuun.


 

Kurssille osallistui lisäkseni Elke Haberfellner Saksasta, taloustieteen aineiden opettaja lukiota vastaavasta koulusta ja hän oli myös kiinnostunut yrittäjyyskasvatuksesta, Tsekistä Prahasta espanjan opettaja, joka opetti yläkoulussa, Bulgariasta päiväkodin johtaja ja projektipäällikkö, jotka haluaisivat hankeyhteistyötä päiväkotien kanssa, Kreikasta kahdesta eri koulusta Stavroula Fatsea, rehtori ja hänen koulunsa kielten opettaja ja Kostas Vlastaris, rehtori ja hänen oikea kätensä mainio opettaja Apostolos.


Kurssipäivien jälkeen tapasimme useana iltana illallisen/ tapasten merkeissä ja keskustelimme paljon maittemme koulutusjärjestelmistä ja yhteiskunnallisesta tilanteesta.

Kaikki muut osallistujat olivat siis formaalin opetuksen piiristä ja oli ehkä vähän vaikea löytää esim. yhteiselle hankkeelle ideoita mutta varmasti nämä henkilöt haluavat auttaa sopivien yhteistyökumppanien löytämisessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti