torstai 14. heinäkuuta 2016

Miksi Moodle, miksi Britannia?

 
Kansalaisopistoilta kysellään suomen kielen verkko-opiskelun mahdollisuuksista tämän tästä. Pari kertaa onkin toteutettu syventävä suomen kielen kurssi Moodlessa yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa, mutta useimmiten kurssi on kuitenkin jäänyt toteuttamatta. Itse opettajana valitsen aina mieluummin lähiopetuksen etäopetuksen sijaan. Verkko-opinnoissa olen kokenut opiskelijoiden motivoinnin ja mielenkiinnon ylläpitämisen haasteelliseksi ja siinä sivussa myös oma motivaationi on kärsinyt, kun kontakti opiskelijoihin on ruutujen välityksellä jäänyt niin kovin ohueksi. En mielestäni myöskään ole riittävän hyvin osannut hyödyntää Moodlen tarjoamia mahdollisuuksia.
 
Siispä: nyt otin hypyn suoraan altaan syvään päähän! Lähdin Eukot-hankkeen puitteissa viikoksi Lontooseen opiskelemaan sitä ittiään eli Moodlea. Rajasin kurssihakuni Brittein saarille, koska vaikka oma englannintaitoni sujuvaa onkin, koen sen aikain saatossa hieman kaventuneen. Töissä kansainvälisten ryhmieni parissa joudun käyttämään pääosin selkoenglantia (selkosuomen ohella, tietenkin) ja nyt halusin haastaa itseäni mahdollisimman tehokkaasti. Lontoo oli minulle entuudestaan tuttu kaupunki, joten energiaa ei reissussa kuluisi sen hahmottamiseen ja haltuun ottamiseen; lisäksi sinne on vaivatonta matkustaa. 
Ja mitä sitten kurssin jälkeen? Tarkoitus on tarjota suomen kielen opiskelijoille jälleen kerran verkko-opiskelun mahdollisuutta sekä syksyllä 2016 että keväällä 2017 ja mahdollisesti jopa non-stop-palveluna. Tällä kertaa haaveilen kurssin laajentamista myös  astetta helpommalle tasolle edistyneille opiskelijoille tarkoitetun kurssin lisäksi. Toiveenani oli saada kesäkurssista uutta puhtia, varmuutta, ideoita sekä perspektiiviä Moodlen käyttöön. Nyt voin soveltaa saamiani oppeja hyvinkin pian.
Jenni, suomen kielen tuntiopettaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti